Будь-ласка розверніть свій пристрій для корректного відображення сайту

У липні ціна електроенергії для клієнтів «ЙЕ Енергії» була на 3% нижчою, ніж у червні

Новини

11.08.2021

Ціна електроенергії для клієнтів «ЙЕ Енергії» за комерційною пропозицією «Вільна вартість» у липні була нижчою на 3% у порівнянні з червнем 2021 р. Це відбулося внаслідок загальної тенденції ринку електроенергії в Україні.

Перевагою цієї пропозиції є прозорий і зрозумілий для всіх учасників ринку, а також клієнтів, механізм ціноутворення: ціна закупівлі електричної енергії, що фактично склалася на ринку «на добу наперед» за підсумками місяця і опублікована на сайті Оператора ринку, плюс маржа постачальника.

Постачальники конкурують між собою за клієнта розміром своєї маржі та якістю сервісу.

Нагадаємо, що за послуги розподілу та передачі електроенергії клієнти сплачують компанії – оператору систему розподілу (ОСР) – за тарифами, які регулюються державою.

Клієнти «ЙЕ Енергії» мають можливість сплачувати за послугу розподілу через постачальника. Це спрощує ведення бухгалтерії: один і той самий менеджер формує рахунок і за розподіл, і за постачання електроенергії. Отримані від клієнта кошти за розподіл постачальник переводить на спецрахунок ОСР. По факту отримання послуги і сплати за неї той самий менеджер формує Акти на компенсацію послуги розподілу і на електроенергію.

Довідка

«ЙЕ Енергія» є великим гравцем на ринку енергетики, постачає природний газ і електроенергію побутовим та непобутовим споживачам. Компанія реалізує природний газ в тому числі й для постачальників, що працюють під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ». У 2020 році компанія реалізувала на ринку 5,6 млрд куб. м газу і 35 тис. МВт електроенергії.